Parc Industrial Dibo - Inchiriere hale industriale si birouri. O solutie pe masura afacerii tale. Negoiesti - judetul Prahova.

DIBO - o lectie practica pentru elevi

In cadrul proiectului ,,Scoala altfel’’,  la DIBO Industrial Park am deschis portile pentru vizita unui grup de elevi de la o scoala din Ploiesti, pentru o lectie practica.

Elevii au avut posibilitatea sa vada aici si sa participe efectiv la unele dintre activitatile din  parc, in  dorinta de conexiune intre teorie si practica, atat de utila in formarea noii generatii.

Prima vizita, cu siguranta cea mai asteptata si care a crescut entuziasmul copiilor, a fost la fabrica de ciocolata, unde copiii au putut sa-si pregateasca singuri tabletele de ciocolata dar si sa urmareasca un film interesant despre obtinerea ingredientului principal, pudra de cacao. Rezultatul a fost unul pe placul lor, dulce si bun, de care s-au bucurat si care le-a intrecut asteptarile.

Cu un plus de energie, mergem mai departe, catre o fabrica moderna si sofisticata, unde se produc piese metalice pentru motoarele de avioane marca Rolls Royce. Copiilor li s-a explicat cu rabdare si mandrie despre cum se produc piesele si cat de importanta este precizia si seriozitatea in productie precum si cunostintele dobandite in scoala.

Urmatoarea oprire o facem la o fabrica unde se asambleaza cabluri pentru autoturisme si unde totul este ca un furnicar bine organizat. Copiii au fost intampinati aici de un colectiv tanar si entuziast, care cu zambetul pe buze si bucurie in privire le-au explicat copiilor despre produsele lor, unde si cum vor folosi la viitoarele autoturisme.

Mai tonici chiar decat la sosire, copiii au parte la final de mici surprize si in biroul Parcului Industrial DIBO, unde li s-a explicat pe larg despre firmele care isi desfasoara activitatea in parc, un motiv in plus pentru ei sa invete cu seriozitate si sa se implice practic in diferite activitati, pentru ca pot avea posibilitatea de a-si gasi un loc de munca potrivit fiecaruia chiar aici, in judetul lor.

Daca am reusit macar pentru o zi sa asociem cunostintele teoretice pe care copiii le obtin in scoala cu aplicabilitatea lor in practica dar si sa-i facem sa se gandesca cu seriozitate la viitor, putem considera scopul atins, adaugand si noi o ,,caramida’’ la formarea lor ca oameni de calitate.